Kategorier
Ikke kategoriseret

Årshjulet som en metametode i HabitusHusene

Der er mange gode pædagogiske metoder, der hver især kan bidrage med værdi til forskellige menneskers liv på forskellige måder. I behandlingsarbejdet handler det derfor om, hvordan man finder den bedste metode til den enkelte borger. 

I alle HabitusHusene trækker på vi en særlig tilgang, der skal sikre, at vi tager de rette pædagogiske beslutninger. Tilgangen er præget af, at vi skifter mellem metoder, afhængig af hvad der giver mening i den enkelte situation og for den enkelte borger. Der er mange gode pædagogiske metoder at vælge imellem, hvorfor vi i HabitusHusene har valgt at arbejde eklektisk med vores metodevalg. Det vil sige, at vi gerne skifter mellem de forskellige metoder. Det gør vi, fordi det der er vigtigst for os, er at den metode, vi bruger, virker efter hensigten. 

Vi har altså ikke lagt os fast på én pædagogisk metode. I HabitusHusene har vi den indstilling, at det er den metode, der virker bedst, der er den bedste metode. 

Hvordan vælger man den bedste pædagogiske metode? 

Vores tilgang er, at den bedste metode, er den metode, der virker. Således ligger det også implicit, at der er mange gode og relevante metoder at anvende. I hvert HabitusHus arbejder vi for at minimere problemskabende adfærd og maksimere livskvalitet. Derfor er det også netop de parametre, vi skal måle på, når vi afgør, om en metode er den bedste for den enkelte borger. 

For at sikre, at vi har mulighed for at vurdere og revurdere effekten af den metode, vi arbejder efter, dataopsamler vi systematisk på den enkelte borgers adfærd. Når borgeren sine personlige målsætninger? Er vi på rette vej, eller er vi på vej i den forkerte retning? Hvordan har borgeren det – og er det bedre eller dårligere, end sidst vi målte?

Den data, vi opsamler, udgør vores analysegenstand hos HabitusHuset to gange om året. Den er vores indikation på, om vi har truffet de rette metodiske beslutninger, eller om vi skal sadle om. Sådan undersøger vi, om vores forskellige pædagogiske metoder har den ønskede effekt. 

Metode efter behov

Alle mennesker har forskellige behov. Derfor har mennesker også forskellige krav og ønsker til et godt liv. For os i HabitusHusene er det afgørende ikke, hvordan vi hjælper vores borgere til at have bedst tænkelige liv. Det afgørende er, at vi finder den bedste måde at hjælpe vores borgere til at have de bedst tænkelige liv.

Hvis ikke den metode, vi forsøger med, har de ønskede resultater for borgeren, så er det i den situation en dårlig metode. Kun ved at være systematiske i vores dataopsamling, har vi mulighed for konkret at vurdere, hvordan vi bedst hjælper vores borgere. 

Derfor er et struktureret årshjul med struktureret dataopsamling og systematisk opsamling den måde, hvor vi i HabitusHusene bedst kan sikre vores borgere højest mulig livskvalitet. 

Vil du vide mere om, hvordan årshjulet fungerer som en metode? Så se mere på vores hjemmeside, hvor vi har lavet en video, der demonstrerer årshjulet i Habitus.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s