Kategorier
Fagligt Information Nyheder

Alle har ansvar for at opkvalificere det specialiserede social område

Tak til alle deltagerne for et rigtig godt engagement og faglige sparring på konferencerne. Det gav os anledning til at tydeliggøre Habitus’ vision og mission på det specialiserede voksenområde.

Da antallet af mennesker i det specialiserede socialområde er stærkt stigende, er der dermed også en stigning i bevilgende paragraf jf. 107 og 108 botilbud, hvor både kommunale, regionale og private udbydere opretter flere botilbud for at imødekomme behovet.

I Habitus har vi derfor udarbejdet systematisk struktur til at sikre, at kvaliteten opretholdes og følger med udviklingen. Vi tror på, at alle gør det godt, hvis de kan. Denne antagelse ligger til grund for alle vores relationelle handlinger. Derfor arbejder vi på at minimere problemskabende adfærd og maksimere livskvaliteten hos alle mennesker med udviklingsforstyrrelser.

Vi vil leve op til vores etiske forpligtigelse ved at hjælpe det enkelte menneske samtidig med, at vi har et samfundsmæssigt ansvar for at hjælpe så mange som muligt. I Habitus har vi derved fokus på de individuelle hensyn, der skaber livskvalitet for den enkelte samt kvalitet i rammerne omkring de mange.
Vi ved, hvordan man bedst organiserer sig omkring et menneske, der har det svært. Vi vil derfor vidensdele vores effektive kvalitetsstyring, og dermed skabe grundlag for kvalitet på tværs af det specialiserede pædagogiske område.

Systematik og struktur sker i rammerne for organisationen

Vi har et årshjul, som sikrer kontinuerligt pædagogisk kvalitet. Dette er en ensrettet ledelsesproces, hvor borger er i centrum, og alle møder har en dagsorden. Årshjulet indeholder bl.a.

  • Udviklingsplaner
  • Trivselsmålinger
  • Faglig dokumentation
  • Forebyggelse af forråelse
  • Supervision
  • Onboarding og internt akademi
  • Medarbejder- og ledelsesudvikling

De individuelle hensyn sker hos borger

Man bliver som organisation nødt til at have systemer, der gør det muligt for den krænkede at fortælle om sine oplevelser – uden at lægge sit eget

Borgerne i Habitus skal ikke tilpasses en forudbestemt strukturel pædagogisk ramme, men rammerne bliver tilpasset den enkeltes behov og funktionsniveau. De individuelle hensyn indeholder bl.a.

  • Borgerteam som specialiserer sig i den enkelte og matches til denne
  • Unikke boligrammer, som er tilpasset borgers behov og ønsker
  • Metode og tilgang med afsæt i, hvad der virker og ikke i, hvad der bør virke

Struktur i organisationen og i ledelsesprocessen giver ro til, at der kan ydes pædagogisk kvalificeret indsats, hvilket er grundlaget for, at vi har succes med at maksimere livskvaliteten for borger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s